Microcharacterization of Proteins

Microcharacterization of Proteins
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Artikel-Nr:
9783527615704
Veröffentl:
2008
Einband:
E-Book
Seiten:
284
Autor:
Roland Kellner
eBook Typ:
PDF
eBook Format:
Reflowable E-Book
Kopierschutz:
Adobe DRM [Hard-DRM]
Sprache:
Englisch
Beschreibung:

Both a thorough introduction and laboratory guide! This book is based on the lectures and demonstrations presented at a successful workshop organized by the authors. Expert contributions and the support of more than a dozen companies engaged in bioanalysis and instrumentation enabled the participants to familiarize themselves with the most recent developments e.g. in protein separation and characterization (including laser desorption-ionisation mass spectrometry), fragmentation and micro sequencing. The workshop was held in the Max Planck Institute for Biochemistry at Martinsried. It helped graduate students and researchers from academia and industry both to understand and apply themselves the most sophisticated methods available. This book offers a stimulating combination of basic concepts and practical applications - and is thus useful at all levels.
Laborhandbuch und Grundlagentext - Dieses Buch bietet eine anregende Kombination von grundlegenden Konzepten und praktischen Anwendungen und ist so für Biochemiker aller Ausbildungsstufen nützlich. Es basiert auf einer Fortbildungsveranstaltung des Max- Planck-Instituts für Biochemie in Martinsried im Juni 1994, den die Herausgeber organisiert haben. Die dort von Fachleuten präsentierten Vorträge und Vorführungen durch namhafte Firmen auf dem Gebiet der Bioanalyse und dem Anwendungsbereich flossen in dieses Buch ein. So ermöglicht das Buch dem Leser, sich mit den neuesten Entwicklungen, beginnend mit Probenvorbereitung über Massenspektrometrie bis Mikrosequenzierung, vertraut zu machen. Sowohl Diplomanden als auch Wissenschaftler in Forschung, Lehre und Industrie lernen die ausgeklügeltsten Methoden verstehen und anwenden.So halten Sie jetzt ein brandaktuelles und praxisorientiertes Übersichtswerk in Händen.
From the Contents:Section I: OverviewMicrocharacterization of Proteins Friedrich LottspeichSection II: Sample PreparationChemical and Enzymatic Fragmentation of Proteins Roland KellnerMicroseparation Techniques I: High Performance LiquidChromatography Maria Serwe, Helmut E. MeyerMicroseparation Techniques II: Analysis of Peptides and Proteinsby Capillary Electrophoresis Christine SchwerMicroseparation Techniques III: Gel Electrophoresis for the SamplePreparation in Protein Chemistry Hermann SchäggerMicroseparation Techniques IV: ElectroblottingChristoph EckerskornRemoval of Salts and Detergents Friedrich LottspeichSection III: Amino Acid AnalysisAmino Acid Analysis Roland Kellner, Helmut E. MeyerFriedrich LottspeichSection IV: Protein Sequence AnalysisThe Edman Degradation Friedrich Lottspeich, Roland KellnerSpecial Aspects for Protein Sequencing Tony HouthaeveRoland KellnerAnalyzing Posttranslational Protein Modifications Helmut E. MeyerSection V: Bioanalytical Mass SpectrometryAnalysis of Biopolymers by Matrix-assisted Laser Desorption/Ionizatin (MALDI) Mass Spectrometry Ute Bahr, Michael KarasFranz HillenkampSpraytechniques in MS for Proteins and PeptidesChristoph EckerskornOn-line Coupling of High Performance Liquid Chromatography andCapillary Electrophoresis to the Mass Spectrometer Using anElectrospray Interface Jörg MetzgerSequence Analysis of Proteins and Peptides by Mass SpectrometryChristiane Weigt, Helmut E. Meyer, Roland KellnerSection VI: Database AnalysisProtein Sequences and Sequence Databases Hans-Werner MewesDavid G. GeorgeMass Spectrometrical Data for Protein Sequence AnalysisMatthias MannSoftware Packages for Personal Computers Bernd EisermannHelmut E. Meyer

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