Microcharacterization of Proteins

Microcharacterization of Proteins
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Artikel-Nr:
9783527613977
Veröffentl:
2008
Einband:
E-Book
Seiten:
346
Autor:
Roland Kellner
eBook Typ:
PDF
eBook Format:
Reflowable E-Book
Kopierschutz:
Adobe DRM [Hard-DRM]
Sprache:
Englisch
Beschreibung:

Proteomics - the analysis of the whole set of proteins and their functions in a cell - is based on the revolutionary developments which have been achieved in protein analysis during the last years. The number of finished genome projects is growing and in parallel there is a dramatically increasing need to identify the products of revealed genes. Acting on a micro level modern protein chemistry increases our understanding of biological events by elucidating the relevant structure-function relationships. The second edition of the successful title Microcharacterization of Proteins presents a current overview of modern protein analysis: From sample preparation to sequence analysis, mass spectrometry and bioinformatics it informs about the tools needed in protein research. This makes the book indispensable for everyone involved in proteomics!
Bahnbrechende Entwicklungen auf dem Gebiet der Proteinanalytik haben das Zeitalter von Proteomics eingeleitet, d.h. der Analyse der Gesamtheit aller Proteine einer Zelle und der Aufklärung ihrer Funktion. Die wachsende Anzahl vollendeter Genomprojekte hat den Bedarf nach Identifizierung der Genprodukte dramatisch ansteigen lassen.Die zweite Auflage des erfolgreichen Buches zum Workshop Mikromethoden in der Proteinchemie gibt einen Überblick über die moderne Proteinanalytik. Bereits in der ersten Auflage adressierte und nun überarbeitete Themen wie Probenvorbereitung, Sequenzanalyse, Massenspektrometrie und Bioinformatik sind somit heute aktueller denn je. Damit ist das Buch unverzichtbar für jeden, der sich mit Proteomforschung beschäftigt.
SECTION I: OVERVIEWMicrocharacterization of ProteinsSECTION II: MICROSEPARATION TECHNIQUES AND SAMPLE PREPARATIONMicroseparation Techniques I: High Resolution Gel-Electrophoretic Techniques - Qualitative, Quantitative and Micropreparative ApplicationsMicroseparation Techniques II: Gel Electrophoresis for Sample Preparation in Protein ChemistryMicroseparation Techniques III: ElectroblottingMicroseparation Techniques IV: Analysis of Peptides and Proteins by Capillary ElectrophoresisMicroseparation Techniques V: High Performance Liquid ChromatographySample Preparation I: Removal of Salts and DetergentsSample Preparation II: Chemical and Enzymatic Fragmentation of ProteinsSECTION III: BIOANALYTICAL CHARACTERIZATIONAmino Acid AnalysisChemical Methods for Protein Sequence AnalysisAnalyzing Post-Translational Protein ModificationsAnalysis of Biopolymers by Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization (MALDI) Mass SpectrometryMALDI Postsource Decay AnalysisElectrospray Mass SpectrometryFourier-Transform Ion Cyclotron Resonance Mass Spectrometry (FT-ICR-MS)Sequence Analysis of Proteins and Peptides by Mass SpectrometrySECTION IV: COMPUTER SEQUENCE ANALYSISInternet Resources for Protein Identification and CharacterizationProtein Sequences and Genome Databases

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